Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesi, afet bölgesindeki çocukların sosyal hayatlarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim aracı ile çocuklara kodlama, müzik atölyeleri ve diğer sosyal etkinlikler sunulacak. Ayrıca, psikososyal destek amacıyla da oyun terapisi yöntemleri kullanılacak.
Konteyner teknoloji sınıfları kurulacak
Projenin ilk konteyner sınıfı Nisan ayında Adıyaman’da açılacak. Konteyner sınıflarının yanı sıra gezici eğitim aracı da afet bölgesindeki köyler, çadır kentler ve konteyner kentleri ziyaret edecek. Proje kapsamındaki etkinlik ve eğitimler, afet bölgelerinde yerleştirilen çocukların yanı sıra diğer illerdeki çocukları da kapsayacak.
Ayrıca, proje kapsamında bir hackathon düzenlenecek. “Afete Teknolojik Çözümler Hackathonu” adlı etkinlikte, liseli gençlerin yapay zeka ve diğer teknolojileri kullanarak afet konusunda çözümler üretmeleri amaçlanıyor.
Yarını Kodlayanlar projesi 300 bin çocuğa ulaştı.
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği daha önce de birçok teknoloji ve eğitim projesinde iş birliği yapmışlardı. “Yarını Kodlayanlar” projesi de 7 yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklara ulaşarak programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikâye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler sunuyor. Bugüne kadar 81 ilde 300 bini aşkın çocuğa ulaşan proje, toplamda 14 milyon TL değerinde sosyal fayda sağlamıştır. Ayrıca, projeye yapılan her 1 TL’lik yatırım 7,7 TL değerinde sosyal fayda yaratmaktadır. Projeye, online eğitim platformu Yarinikodlayanlar.com üzerinden ücretsiz erişilebilmektedir.
Vodafone Yanımda uygulamasına bir ay boyunca her kullanıcının ilk ziyaretinde projeye 1 TL ek katkıda bulunulacak. Bu destekle, “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesi kapsamında kurulacak olan konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim aracı ile daha fazla afet bölgesi çocuğuna ulaşılması hedeflenmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder