Top Nav

John Deere, Çiftçiler İçin Jeo Haritalarla Uydu Pazarına Girmek İstiyor !

Oca 5, 2023 0 comments

Bu doğru, bir zamanlar sadece bir traktör şirketi olan John Deere, şimdi çiftçilerine jeo-uzamsal haritalar sağlayacak bir ortak bularak uydu işine girmeyi düşünüyor.

John Deere'nin Bir Uydu Ortaklığını Tamamladığı Bildiriliyor

John Deere CTO'su Jahmy Hindman, CNBC'ye şirketin ekin büyümesini iyileştirmek için bazı uydu verilerini getirmek üzere bir ortakla anlaşmaya vardığını söyledi. Hindman, bunun gerçekten çok etkili bir şekilde kullanılmadığını söylüyor.

Teknoloji de dahil olmak üzere, tarım endüstrisi büyük bir benimseme ve başarı kanıtı olmuştur. Örneğin John Deere, çiftçiler için hasat, gübreleme ve diğer görevleri kolaylaştırmak için traktörlerinde ve kameralı ekipmanlarında ve diğer iyileştirmelerde teknolojiyi benimsemiştir. Şirket, püskürtme alanlarının daha verimli olmasına yardımcı olmak için bir dron bile geliştirdi.

Multispektral kameralara sahip dronlar, mahsulün büyüme sürecini görmek için tarımda da oldukça kullanılmaktadır. Bununla birlikte, dronlar çiftçilerin tarlalarından yüksek doğrulukta veriler alabilirken, uydular çok daha büyük araziler ve hatta dünyanın tüm bölgeleri için benzer verileri alabilir.

Uydu takımyıldızları son yıllarda patlama yaşadı

John Deere'ın bu tür bir hizmet tutkusu yeni değil. Şu anda yörüngede sayısız takımyıldız var ve bu verileri Planet ve LeoLabs gibi şirketlerden topluyor. Bu patlama, SpaceX araç paylaşımlarından ve Rocket Lab gibi özel rampalardan daha düşük maliyetli seçeneklerle uzaya artan erişim sayesinde oldu.

Yeni uydu takımyıldızlarındaki patlamayla birlikte, alçak ve orta Dünya yörüngelerinin aşırı kalabalıklaşması endişesi ortaya çıkıyor. FCC geçtiğimiz günlerde, ABD operatörlerini görevlerini tamamladıktan sonraki beş yıl içinde uydularını yörüngeden çıkarmaya zorlamak için düzenlemelerinde bir değişiklik yaptığını duyurdu. Bu, önceki 25 yıl kuralına göre çok büyük bir gelişme, ancak pazar geliştikçe, iki aktif uydunun hala çarpışabileceğine dair bir endişe var. SpaceX, takımyıldızı ilk fırlatıldığından bu yana binlerce kaçınma manevrası gerçekleştirdi. 

John Deere'nin şirketin kendi uydularını inşa edecek bir ortak mı yoksa Planet gibi halihazırda satın alınacak verilere sahip bir şirket mi aradığı henüz bilinmiyor. John Deere şu anda bu yıl CES'te yeni ekipmanlarındaki diğer bazı akıllı özellikleri sergiliyor, bu yüzden belki Las Vegas'tayken onlardan bazı bilgiler alabilirim.

Yorumlar

İlgili Haberler

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Ara

İletişim Formu